zajednica mladih "Osmijeh"
 
www.mladiosmijeh.com
Preselili smo se na novu adresu www.mladiosmijeh.com
Blog
subota, srpanj 7, 2007

                                                 ATEIST

      Šeće ateist šumom. I divi se: "Kakva divna stabla! Kakve snažne rijeke! Kakve prekrasne životinje!" Dok tako šeće uz rijeku, začuje šuškanje u grmlju iza sebe. Okrene se i ugleda grizlija od 3 metra kako ga napada. Potrči najbrže što može puteljkom. Pogleda preko ramena, medvjed mu se sve više približava. Ponovno pogleda preko ramena, a medvjed još bliže. Spotakne se i padne. Počne se pridizati i ugleda medvjeda kako se nadvio nad njega i podiže desnu šapu da ga svlada. U tom trenu ateist procvili: "O, moj Bože!" Vrijeme se zaustavi. 
      Medvjed zastane na mjestu. Šuma umukne. Obasja ga snažna svjetlost, a s nebesa se začuje glas: "Negiraš moje postojanje svih ovih godina, učiš druge da ne postojim, a stvaranje života pripisuješ kozmičkoj slučajnosti. Očekuješ li da ti pomognem iz ove nevolje? Trebam li te smatrati vjernikom?" Ateist pogleda ravno u svjetlost: "Bilo bi licemjerno odjednom od Tebe tražiti da me tretiraš kao kršćanina, no možda bi mogao medvjeda učiniti vjernikom?" "Dobro", reče glas.
      Svjetlo se ugasi. Šumom ožive glasovi. A medvjed spusti svoju desnu šapu, sklopi obje zajedno, pogne glavu i kaže: "Gospodine, blagoslovi ove darove koje ću primiti od tvog obilja po Kristu, našemu Gospodinu. Amen."


mladi-osmijeh @ 00:00 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.